Bra mat för hundar

Vilken mat kan min hund äta?

Det råder ingen tvekan om att vi älskar våra hundar och vill ge dem det bästa möjliga livet. Det innebär bland annat att vi ger dem den bästa maten vi kan. Det kan vara svårt att motstå att ge dem en bit av vår middag, men det är viktigt att komma ihåg att människoföda inte alltid är bra för hundar. Det kan faktiskt vara farligt för deras hälsa. Hundar behöver en kost som är särskilt anpassad till deras behov, och människoföda räcker helt enkelt inte till. Några exempel på bra hund du kan ge din hund är tillagad fisk, ärtor, fänkål, persilja och morötter. Dessa livsmedel är inte bara säkra att ge din hund, de är också fulla av nyttigheter som är bra för både dig och din pälsklädda vän!

Vad ska jag inte ge min hund?

Tänk efter innan du ger din hund en tugga av din smörgås – vissa mänskliga livsmedel kan vara farliga för dem. Hundar har inte samma matsmältningssystem som vi har, så de kan inte hantera många av samma ingredienser. Vissa livsmedel för människor kan också orsaka allvarliga hälsoproblem, som lever- och njursvikt, hjärtsjukdomar och till och med döden. Några livsmedel du absolut inte borde ge din hund är bland annat lök, choklad, vindruvor och russin, salt och avokado.

Flera ämnen som är bra för oss människor, som exempelvis avokado, kan innehålla ämnen som för hundar är direkt farligt. Om du tror att din hund har blivit förgiftad är det viktigaste att förbli lugn. Förgiftning hos hundar kan få allvarliga konsekvenser, men med rätt behandling är det ofta möjligt att rädda djurets liv. Några vanliga symtom som tyder på att din hund har fått någon förgiftning är att djuret kräks, darrar eller vinglar. Om detta skulle hända är det viktigt att kontakta en veterinär så fort som möjligt.

Föregående artikel
Nästa artikel

Liknande artiklar

Populära inlägg