Fossilfria transporter

Elektrisk transport

Varje dag transporteras miljarder människor, varor och produkter effektivt runt om i världen. Men för att vi ska kunna fortsätta att transportera oss själva och vår ekonomi effektivt i framtiden måste utsläppen från transportsektorn minskas drastiskt. Att fortsätta transportera varor och oss själva effektivt är fullt möjligt, men bara om de stora utsläppen från transportsektorn minskar drastiskt. Elektriska transporter är framtiden för hållbar rörlighet. Visste du att vi genom att elektrifiera vår transportsektor kan minska utsläppen med upp till 90 procent? Det är en enorm minskning, och det är avgörande om vi vill hålla vår planet frisk!

Det pågår en omställning i Sveriges transportsektor. Transporter står idag för en tredjedel av Sveriges utsläpp av växthusgaser, så det är mycket som står på spel. Riksdagen har satt upp ett mål att minska utsläppen från inrikes transporter med minst 70 procent till 2030, och elektrifiering kommer att spela en avgörande roll för att nå detta mål.

Det är ingen hemlighet att Sverige är ledande i kampen mot klimatförändringarna. Vår transportsektor är ett av de viktigaste områdena när det gäller att skapa en renare framtid. Därför pågår just nu ett omfattande arbete för att hjälpa oss att lämna fossilberoendet bakom oss och skapa smartare mobilitet för framtiden. Ett exempel är innovationshubben MobilityXlab, ett samarbete mellan Veoneer, CEVT, Ericsson, Zenuity, Volvokoncernen och Volvo Cars. Dessa företag har historiskt sett skapat innovation och tillväxt över hela världen. Nu tar de steget in i framtiden genom att erbjuda unga och innovativa företag möjlighet att utveckla sina idéer för framtidens transportsektor.

Ett balanserat elsystem är ett system som använder en mängd olika kraftkällor för att skapa stabilitet. Detta inkluderar både fossilfria och traditionella energikällor. Genom att använda en blandning av resurser kan vi se till att systemet alltid fungerar som det ska och ger den stabilitet som samhället behöver. Det är viktigt att ha en balans mellan stabila och väderberoende kraftkällor, eftersom detta gör att vi kan hålla kostnaderna nere samtidigt som vi uppfyller samhällets behov.

Föregående artikel
Nästa artikel

Liknande artiklar

Populära inlägg