Hälsosam mat för familjen

Att få barnen att äta nyttigt

Att få sina barn att äta hälsosam mat kan vara svårt när pizza står högst på önskelistan hos många. Men det finns några knep du kan använda dig av för att få dem att tycka om mer hälsosamma alternativ. Ett knep är att låta barnen vara med och hjälpa till under matlagningen. Att laga mat med små barn kan vara väldigt roligt. De kommer inte bara att tycka om att hjälpa dig i köket, utan de kommer också att vara mer benägna att äta den mat du lagar om de har varit delaktiga i förberedelserna.

Vägrar dina barn att äta sina grönsaker? Det gör iallafall mina. Men det finns ett enkelt knep som kan få dem att äta morötter, eller andra grönsaker för den delen: Gör dem hungriga först! När mina barn är riktigt hungriga äter de allt jag lägger framför dem – även morötter. De kanske klagar i början, men så småningom inser de att alternativ är morotsstavar eller ingenting. Och eftersom de är hungriga och inte får något annat för tillfället tycker de säkert att morötter smakar riktigt gott! Detta knep kan användas inte minst när ni nu tillsammans lagar maten. Att ställa fram en skål med morötter ni kan knapra på blir ett fantastiskt tilltugg.

Att smyga in grönsker

Jag är säker på att du är som jag och vill smyga in lite grönsaker när det är möjligt. Jag gillar inte att göra en stor grej av det, för då kommer alla att börja be om ångad broccoli till middagen. Nej tack! Jag föredrar att lägga in dem subtilt, så att ingen märker det. Några maträtter jag brukar göra där det är hur lätt som helst att få barn att äta grönsaker är bland annat köttfärssås där riven morot eller zuchini lätt kan smygas ner, eller potatismos som barn verkligen älskar där jag byter ut 1/3 av potatisen mot blomkål. Det funkar varje gång!

Föregående artikel
Nästa artikel

Liknande artiklar

Populära inlägg