Var smart när du städar!

Att städa huset kan kännas både tråkigt och som ett evighetsgöra. Men det finns lite olika trix och knep du kan ta till för att göra de smidigare och enklare. Till exempel genom att hålla undan saker och prylar. Sätt tillbaka saker på rätt plats när du använt dem och har de ingen plats så skapa en så den får en tydlig placering i hemmet. På så sätt undviker man att familjemedlemmar inte vet vart de ska lägga saker och sen behöver leta ihjäl sig när man behöver saken nästa gång. Var sak har sin plats som det heter.

Städschema kan underlätta!

Det kan också hjälpa att göra upp ett städschema, hur tråkigt det än låter. Lite beroende på hur din vardag ser ut med arbete och fritidsaktiviteter kan du sätta upp en punkt per dag som du städar av. Behöver inte vara något stort, kanske är de torka badrumsspegeln eller dammsuga flitrena i torktumlaren. Sen väljer ni ut en veckodag där ni gör en lite större städning. Exempelvis byter sängkläderna, dammsuger alla golv, städar av toaletter med mera. Eftersom en del av de mindre städpunkterna är avklarade tidigare under veckan blir inte storstädningen så stor och omfattande och du behöver inte känns den där känslan att det aldrig tar slut.

Hur du inreder kan också stjälpa eller hjälpa städningen. Klart man ska ha den inrednings stilen som man tycker om men en byrå eller hylla med många saker på blir i regel osmidig att städa och torka av. Det blir många saker som du behöver flytta på för att komma åt runt eller under till skillnad mot en minimalistisk inredningsstil. Den ger mer öppna och lättåtkomliga ytor som snabbt går att torka av eller dra över med dammsugaren.

Lät detta som bra idéer? Testa och se kanske kommer städningen kännas lättare och roligare.

Liknande artiklar

Populära inlägg