Vad är AC-motorer?

AC motorer eller växelströmsmotorer som det också kallas är elmotorer som drivs med växelström. AC motorer används ofta i många olika tillämpningar, bland annat fläktar, pumpar, kompressorer och transportörer. Liksom alla elmotorer omvandlar växelströmsmotorer elektrisk energi till mekanisk energi. AC motorer skiljer sig dock från likströmsmotorer genom det sätt på vilket de genererar rotationskraft.

AC motorer klassificeras efter vilken typ av rotor de använder. De tre vanligaste typerna av växelströmsmotorer är induktionsmotorer, synkronmotorer och borstade likströmsmotorer. Induktionsmotorer är den vanligaste typen av växelströmsmotor. De fungerar genom att använda elektromagnetisk induktion för att skapa vridmoment på rotorn. Synkronmotorer använder också elektromagnetisk induktion, men de använder permanentmagneter i stället för elektromagneter.

Stabe erbjuder AC motorer i ett stort sortiment som du kan läsa mer om på deras hemsida. Letar du just efter en sådan typ av motor så kan du hitta det online hos Stabe.

Föregående artikel
Nästa artikel

Liknande artiklar

Populära inlägg