Ta hand om dina läderprodukter

Att ta hand om sina produkter av läder skulle jag nog säga är viktigare än någonsin. Sverige är precis i början av en lågkonjuktur så det är bättre att ta hand om och reparera sina produkter än att köpa nya. Läder är ett sådant material som är utmärkt att ta väl hand om. Det är ett hållbart naturmaterial med en svårslagen slitstyrka, det är nog många av oss som ärvt gamla läderprodukter. Jag själv har en gammal läderväska som jag ärvt från min Morfars, den har nog 40-50 år på nacken men är fortfarande i förvånansvärt bra skick.

Men då kommer vi till frågan? Hur ska man vårda läder och vilka produkter bör man använda? Jag har tittat på Leathermaster.se och fått lite tips därifrån. Framförallt är det viktigt att använda rätt typ av produkter för olika typer av läder. Även använda rätt saker för rätt ändamål, det kan skilja sig en del om du vill bevara färger eller reparera slitskador.

Det bästa tipset jag kan ge just nu är egentligen att besöka deras hemsida. Där finns mängder av bra information och du kan köpa produkter för lädervård online.

Liknande artiklar

Populära inlägg