Stödboende: Ett hem för den som behöver

Stödboende för extra stöd

Att klara sig själv är något som majoriteten av alla människor någon gång i sitt liv behöver göra. Att flytta ut från sina föräldrars hus ses ofta som något spännande och roligt, ett nytt kapitel i sitt vuxna liv! Men så är det inte för alla.

Det är inte ovanligt att människor behöver extra stöd när de ska bo själva. Då finns det något som kallas stödboende. Det är ett hem där människor som behöver extra stöd när man ska ta steget ut i vuxenlivet. Det kan handla om allt möjligt som behövs för att ha en fungerande livsstil, exempelvis budget eller livsstil. Det är heller inte ovanligt att det ingår psykosociala samtal där du får hjälp med det sociala och hur du hanterar situationer som kan uppstå.

Alla har rätt att leva självständigt, oavsett ålder eller förmåga. Vejbyhem arbetar med kunder i alla åldrar och med alla förmågor för att hjälpa dem att leva så självständigt som möjligt. Deras metoder varierar beroende på varje enskild människas behov, men skräddarsyr alltid deras insatser för att se till att de får det stöd de behöver.

Föregående artikel
Nästa artikel

Liknande artiklar

Populära inlägg