Nybakade frallor en onsdagsmorgon

Många lyxar till det med nybakta frallor på helgen men varför inte göra det en vanlig vardag också? Knepet är att göra nattjästa frallor. Rör ihop degen på kvällen innan och ställ in degen i kylskåpet över natten och ta fram på morgonen när du vaknar. Eftersom degen inte ska knådas tar det inte lång tid att hälla upp degen på arbetsbänken och dela den i mindre bitar och sen ska de bara upp på en plåt med bakplåtspapper och rätt in i ugnen.

Det tar inte så lång tid som man kanske tror och är betydligt enklare och smidigare än en surdegsfralla. Däremot kommer du tycka att det är ganska lika i smaken och texturen så många kallar denna typ av nattjästa frallor för fusksurdeg. Nästa fördel är att eftersom du har en så pass tilltagen jästid i receptet kan du minska på hur mycket jäst du använder. Använder man för mycket jäst finns alltid risken för att frallorna eller brödet kommer ta en bismak och smaka jäst. Men ökad jästid betyder att du kan använda mindre jäst.

Om du googlar nattjästa frallor kommer det upp en hel rad med recept från olika sidor. Hitta ett som du tycker om, det kan nämligen variera i vilken mjölsort som du ska använda och har du någon preferens kan du säkert hitta ett recept som passar.

Tips: Innan du ska grädda frallorna kan du förvärma plåten så när du stoppar in frallorna i ugnen gör du det på en varm plåt. Frallorna kommer stiga snabbare och bli luftigare.

Föregående artikel
Nästa artikel

Liknande artiklar

Populära inlägg