Lyft dina bakverk till nästa nivå med Marsipan

Nu kanske ni blir lite överraskade men det händer faktiskt att jag bakar. Personligen är jag mer av en matlagnings-kille men det händer ibland att Lattefarsan i egen hög person ställer sig och bakar! Tror att anledningen att jag föredrar matlagning är att det tillåter mer improvisation än bakning, i alla fall på min nivå.

Men det finns gott om saker man kan improvisera med! Marsipan är ett utmärkt sätt att både improvisera och förbättra sina bakverk. Det är både en utmärkt smaksättare och ett roligt sätt att garnera eller lägga rätt finish på bakverket.

Det påminner mig om ett bakverk jag gav mig på för många år sedan. Vet inte om ni kommer ihåg detta men för en massa år sedan var det väldigt populärt att hitta på egna semlor, ni kan väl inte redan ha glömt semmelwrappen? I vilket fall som, mitt i denna hysteri fick jag en idé. Varför inte kombinera en semla med en av mina favorittårtor? Nämligen bananlängden!

Sagt och gjort så gav jag mig på denna utmaning. Jag bakade traditionella bullar till semlorna, delade på dessa och fyllde botten med en blandning av mosad och smått övermogen banan och marsipan (det smakade himmelskt för övrigt). Eftersom bananen var lite lätt övermogen så var den naturligt söt vilket tillsammans med marsipanen skapade en sjukt god smak. Efteråt klädde jag bottnen med ett gult tårtlock av marsipan.

Sedan vispade jag vispgrädde med lite vaniljsocker i väldigt hårt. Spritsade detta på bottenhalvan och placerade andra halvan av bullen ovanpå. Även denna halva var så klart klädd med ett gult tårtlock. Till sist var det dags att lägga tunna rader av smält choklad ovanpå, annars är det ju inte en bananlängds…semla!

Så hur lyder domen? Jag själv är grymt nöjd med min skapelse. Det hade nog inte vunnit några priser utseendemässigt men smaken var där! Tricket är nog att alltid använda bra råvaror så som ekologiska bananer, bra bullar och marsipan av riktigt hög kvalitet.

Men var hittar man marsipan av hög kvalitet? Det brukar så klart finnas vanlig marsipan i den lokala närbutiken, men vill du höja nivån ett snäpp rekommenderar jag att du köper det online. Som i den härliga e-butiken Mitt Söta Skafferi (bara namnet får ju en att vilja handla).

Liknande artiklar

Populära inlägg