Hyr ut rätt minikran eller bomlift

Om du är verksam inom byggbranschen vet du att en minikran kan vara till stor hjälp på arbetsplatsen. Men vad du kanske inte vet är att det numera finns företag som hyr ut minikranar till byggnadsarbetare och företag. Detta kan vara ett utmärkt sätt att spara pengar och få den utrustning du behöver utan att behöva köpa den direkt. Här är allt du behöver veta om att hyra en minikran för ditt nästa projekt.

  1. Vad är en minikran och hur används den?
  2. Hur väljer man rätt minikran?
  3. Fördelar att välja minikran
  4. Att välja bomlift istället

Vad är en minikran och hur används den?

En minikran är en typ av kran som vanligtvis används inom byggbranschen och andra industriella tillämpningar. De är mindre än traditionella kranar och kan användas i trånga utrymmen där större kranar inte skulle kunna fungera. Minikranar finns i både el- och dieselversioner och kan lyfta allt från 1 ton till 8 ton.

Minikranar används ofta i bygg- och industriapplikationer där utrymmet är begränsat eller där en större kran skulle vara för dyr eller opraktisk att använda. Även om de har mindre lyftkraft än sina större motsvarigheter kan minikranar ändå vara mycket användbara i många olika typer av tillämpningar.

Hur väljer man rätt minikran?

En minikran kan vara ett bra komplement till din byggarbetsplats eller ditt hemrenoveringsprojekt. Men med så många olika modeller på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som är rätt för dig. Oavsett om du letar efter något lättviktigt och lättmanövrerat eller något som kan hantera tyngre laster har Rallco allt du behöver. Minikranar är kompakta och kommer därför in på trånga ställen och då väljer man först o främst minikran när utrymme för manövrering är begränsad. De har låg vikt i förhållande till sin lyftkapacitet och kan därför användas på underlag med begränsad lyftkapacitet. 

Fördelar att välja minikran

Följande fördelar har man om väljer att hyra minikran:

  • Låg vikt i förhållande till lyftkapacitet
  • Kompakt och behöver inte mycket utrymme
  • Kräver bara en dag utbildning
  • Billigt och kostnadseffektivt alternativ

Att välja bomlift istället

Att använda en bomlift i stället för en minikran kan ofta vara ett bättre val, särskilt när man arbetar i trånga utrymmen. Boomliftar erbjuder många fördelar jämfört med minikranar, bland annat större lyftkapacitet, större flexibilitet och lättare manövrerbarhet. När du väljer mellan de två är det viktigt att ta hänsyn till de specifika behoven i ditt projekt.

Liknande artiklar

Populära inlägg