Hur teknologi förändrade våra sociala liv

Att vara social idag

Internet har revolutionerat vårt sätt att umgås. Förr umgicks vi personligen, träffade vänner på puben, gick på fester eller pratade i telefon. Men nu sker mer och mer av vårt umgänge på nätet. För en generation sedan var man tvungen att gå ut och prata med människor personligen om man ville träffa någon ny. I dag har en av fem personer i ett förhållande träffat sin partner på nätet. Och det är inte allt – 76 % av internetanvändarna chattar dagligen, och nästan hälften av dem chattar med personer som de aldrig har träffat i verkligheten.

Sociala medier

Vi har alla hört talas om sociala medier vid det här laget, även om vi inte riktigt vet vad det är. Det är ett sånt begrepp som kan betyda olika saker för olika människor. I sin enklaste form avser sociala medier digitala plattformar där människor kan dela innehåll och kommunicera med varandra. Men som alla som har tillbringat någon tid på dessa webbplatser vet är det så mycket mer än så. Sociala medier har blivit en viktig del av våra liv, både på jobbet och på fritiden.

Vi översköljs ständigt av information, och mycket av den informationen kommer från sociala medier. Oavsett om vi bläddrar igenom vårt nyhetsflöde på Facebook, kollar Twitter för de senaste nyheterna eller tittar på en YouTube-video är sociala medier ständigt närvarande i våra liv. De har förändrat vårt sätt att kommunicera och komma i kontakt med andra, och de har också påverkat hur vi får tillgång till information.

Föregående artikel
Nästa artikel

Liknande artiklar

Populära inlägg