En kärra eller en vagn? Vad är skillnaden?

Känner du till skillnaden mellan en vagn och en kärra? En vagn är en enklare typ av vagn som bara har en hjulaxel och som inte har något eget framdrivningssystem. Den dras eller skjuts av någon eller något. En kärra behöver stödben eller hjul när den står på egen hand, eftersom den inte kan stå upprätt på egen hand. Låt oss ta en närmare titt på vart och ett av dessa!

En kärra är den enklaste typen av vagn. Den har bara en hjulaxel och har inget eget framdrivningssystem. Det betyder att den måste dras eller skjutas av någon eller något annat för att kunna förflytta sig. Kärror används ofta för att transportera hyffsat lätta/tunga varor eller material, eftersom de lätt kan lastas och lossas. Det finns en mängd olika typer av kärror, exempelvis; magasinkärra, trappkärra, gastubskärra – till och med en wckärra. Finns en kärra för allt!

En vagn är en typ av vagn som har två hjul och ett eget framdrivningssystem, vanligtvis i form av en motor. Detta innebär att den kan stå på egen hand och inte behöver dras eller skjutas. Vagnar används ofta för att transportera djur, människor, trästockar, eftersom de kan ge en smidig färd även i ojämn terräng. Ja, man kan egentligen transportera vad som helst på en vagn så länge den klarar vikten man tänker att man ska lägga på den!

Liknande artiklar

Populära inlägg