Effektivare lagerlösningar

Är ni ett företag som arbetar med lager och har ett behov av lagerlösningar?

Då är ni säkert i behov av lagerlösningar som är anpassade för er verksamhet och som gör att ert arbete kan fungera smärtfritt. Vad för typ av lagerlösningar en verksamhet behöver kan variera eftersom att alla lager är unika och har sina egna förutsättningar. Många företag som levererar lagerlösningar till företag kan även hjälpa till att rita upp och effektivisera inredningen på just ert lager så att den är anpassad och bäst lämpad för hur nu arbetar samt typen av varor eller produkter som ni väljer att lagerhålla. en bra lagerlösning är också viktig för att minimera kostnaderna för lagring samt skrotprocenten.

Här nedan listar vi några fördelar med en bra lagerlösning:

1, Organisering- Att organisera och strukturera varor och produkter på lagret kommer göra det enklare att hitta och hålla reda på vad som finns på lagret.
2, Inventering- Det är viktigt att ha kontroll och översikt över vad som finns på lagret. Genom att sortera och att uppdaterat inventeringslistor med jämna mellanrum blir det enkelt att få kontroll och kunna undvika över- eller underskott av vissa produkter.
3, Säkerhet – det är viktigt att ha bra säkerhetsåtgärder på ett lager för att både skydda varorna och förhindra olyckor.
4, Nyttja utrymmet- Det är viktigt att nyttja utrymmet i ett lager på bästa sätt för att kunna maximera förvaringen av varor och materiell. Det finns förvaringsenheter som är utformade för att spara plats och är ett enkelt verktyg för att uppnå målet.
5, Lagerhantering – Det är viktigt att ha bra lagerhantering för att säkerställa att föremålen hålls i bra skick och att det fins tillräckligt med förråd för att möta kundens efterfrågan.
6, Tillgång- genom att ha ordning och reda blir får du bättre tillgänglighet på lagrets innehåll. Du kommer hitta vad du behöver mycket enklare och snabbare.

Förutom hyllor, hyllplan och förvaringsskåp är det även bra att komplettera med markmålningar, etiketter och skyltar för att upprätthålla den ordningen man vill ha på sitt lager. Dessa punkterna kanske inte är de första man tänker på när man hör ordet lagerlösning men de är delar som kan ha en stor inverkan och göra avgörande skillnad på lagrets helhet.

Välj begagnad inredning

Att välja och köpa i andrahand eller begagnat som det också heter, kan du inte bara spara pengar utan även göra en insats för miljön. Industriverksamheter står för cirka en tredje del av växthuseffekten och att köpa nya maskiner och utrustning är en bidragande faktor. Kan man i stället välja begagnade får man fördelar på två fronter.

Många gånger är begagnade hyllställ, hissautomater och liknande lagerlösning i bra skick och har många år av användning kvar. Ett smart val för dig dig som kanske precis startat upp ditt företag och vill hålla nere på kostnaderna innan verksamheten tagit sig och börjat genererar vinst.

Även om du väljer att köpa begagnat ska du kunna kräva en bra kvalitet och att det är kontrollerat så att inredningen håller dagens standard och säkerhetskrav.

Lager inredning som inte använd?s

Har du i stället lagerinredning som bara ligger och tar plats? Då kan du enkelt bli av med de genom att ringa upp ett företag som köper in begagnade system för lager. Samtidigt som du kan få in lite pengar på sakerna frigörs plats som kan användas till något annat och du maximerar ditt lager ännu mer.

Liknande artiklar

Populära inlägg